Puheenjohtajan palsta

24.8.2023

Kesä 2023 alkoi Senioriliiton Liittokokouksella Savonlinnassa, jossa valitsimme uudet päättäjät ja päätimme liiton, piirien ja yhdistysten uusistä säännöistä.
Ainoa valopilkku oli arpajaisvoittoni Savonlinnan Oopperajuhlille näytökseen Herttua Siniparran linna & A Room of One’s Own (Oma huone).
Heinäkuussa Kuusan Kanavateatterissa katsoimme näytelmän "Rajakylänrapsodia". Kesäteatteria parhaimmillaan.
Tulevan syksyn suunnittelu sujui leppoisasti ja ohjelmakin saatiin valmiiksi päivämäärineen ja esitelmöitsijät lupautuivat tulemaan ilomielin meille. Jokaiselle kuukaudelle löytyi  mielenkiintoisia esitelmiä.
Teatteriin menot mietimme erikseen kiinnostuksen ja kiinnostavan näytelmän mukaan.
Jotta jaksaa hoitaa oman yhdistyksen asiat ja myös toimia piirissä, niin vastapainona on oman elämän iloiset hetket antaen voimaa ja intoa. Esimerkkinä kahden viikon urakka puutarhassa: arkinen aherrus marjapensaiden parissa poimien herukat ja niistä hillot, hyytelöt ja mehut saatu valmiiksi perheen, sukulaisten ja ystävien iloksi.

Hyvää alkavaa syksyä!!

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Liisa


19.5.2023

Toukokuu menossa ja huomaan, että talvi ja kevät soljuneet sukkelaan ennenkuin saan kirjoitettua uutta tekstiä. Aika mennyt monenmoisessa tekemisessä vauhdikkaasti.

Yhdistyksemme on virkistynyt huomattavan iloseksi ja innokkaaksi uusiin asioihin. 
Jyväskylässä järjestettyihin Hyvinvointimessuille  yhdistyksestämme osallistui molempina päivänä kaksi senioria. Oli useita hyviä ja iloisia tapaamisia, joista odottelemme uusia jäseniä yhdistyksiimme.
Laukaan yhdistys järjesti toukokuun toisen viikon maanantaina Keski-Suomen kansallisen senioripiirin pienten yhdistysten, alle 50, jäsenille virkistyspäivän Laukaan Kuusaassa Tupaswillassa. Nelisen tuntia sujui syöden, mahtavalla perinnekierroksella ja kahvituksella, jolloin mietimme uusia ideoita oman yhdistyksen toimintaan ja jakamalla hyviä keinoja toistemme yhdistyksiin.
Kaikki osallistujat nauttivat päivästä jajopa  ehdotettiin tällaisesta tapahtumasta perinnettä.  Järjestäjänä nautin kuulemastani, tiesin onnistuneeni.

Seuraavaksi katseeni siirtyy tulevaan senioriliiton liittokokoukseen Savonlinnassa kesäkuun alussa. Valitsemme päättäjät valtuuston puheenjohtajiston ja samalla piirien esittämät jäsenet ja hallituksen puheenjohtajiston.

Kauniin aurinkoisen päivän tervehdys!!

Liisa


12.1.2023

Hyvää vuotta 2023!!

Päivä alkoi kevään senioritorstaiden ohjelman kokoamisella ja valmiiksi saamiseksi. Monipuolinen jokaiselle jotakin- kuunneltavaa.
Kuusan Kanavateatteri lähellämme innostaa senioreitamme lähtemään näytelmiä katsomaan. 
Innostusta yhdessäoloon saadaan esim. glögitilaisuudella tai kahvikutsuilla iloisen puheensorinan kera.
Terveyttä  senioreillemme ja iloista mieltä!!
Tapaamisiin!!!

Liisa

16.10.2022

Hei!!

Näin lokakuisen harmaana sunnuntaina katselen rannassa seisovia upeita yli 100-vuotiaita mäntyjä, mikä suorempana, mikä kumaraisena ja lähempänä kauniina näkynä ovat punertavat luumut ja ruusunmarjat. 

Mietteet ovat tulevan viikon yhdistyksemme syyskokouksessa, jossa valitaan tulevalle vuodelle niin puheenjohtaja kuin muut toimihenkilötkin. Pienenä yhdistyksenä hallituksen ei tarvitse olla monijäseninen, kunhan asiat tulee hoidettua sääntöjen määräämällä tavalla.
Liittomme kouluttaa yhdistyksen toimihenkilöitä niin jäsenrekisterin  kuin nettisivujen ja talouden hallintaan.  Uuden oppiminen on iloinen asia, ajatuksena että minä vielä opin jotain uutta tietotekniikan avulla. 

Innostavaa loppusyksyä meille kaikille uusien asioiden parissa.

Tervetuloa mukaan!

Liisa


17.8.2022

Hei!!

Kesä alkaa olla loppupuolellaan ja kesän satoa talven varalle laitetaan mehuiksi, hyytelöiksi ja hilloiksi ja laariin perunat ym. vihannekset. Näinä aikoina varautuminen on paikallaan.

Syksyn toiminnan suunnittelu aikatauluineen on loppusuoralla, suurin osa niistä kirjattu tapahtumakalenteriin. Jokaiselle kuukaudelle on mielenkiintoista kuunneltavaa ja katseltavaa, josta on kaikille iloa ja mielenvirkeyttä.

Piirissämme ja kaikissa yhdistyksissä on tänä syksynä monia erilaisia tapahtumia ja koulutuksia, joista jokainen löytää varmasti itselleen sopivan menon. Yhdistyksien jäsenet saavat käydä toisten yhdistyksien tapahtumissa, se on sallittua.

Tervetuloa mukaan!

Liisa


22.5.2022

Hei!!

Nyt on kevään tapaamiset saatu päätökseen kuluneella viikolla. Alkuviikosta ti-ke oli Senioriliiton 50v-juhlaristeily, johon yhdistyksestämme osallistui 3 senioriamme. Risteily oli antoisa niin monipuolisella ohjelmtarjonnalla kuin ystävien tapaamisilla. Antoisia keskusteluja ihka uusien senioreitten käytiin.

Heti torstaina oli kevään viimeinen senioritapaamisemme uusitussa kirkkomuseossa ja hautausmaalla nähden seurakuntamme vanhojen kirkkojen paikkoja ja merkkihenkilöiden muistomerkkejä. Äänekoskelta vierailivat pj ja sihteeri Ahti ja Helena Ojanen  kanssamme tällä ihastuttavalla retkellämme.

Päätimme retkemme Laukaan Satamakahvilaan pullakahveille puheensorinan raikuessa niin iloisasti aiheina ollen niin SuurLaukaa kuin ajankohtainen Nato-hakemus.

Totesimme vierailut toisten yhdistysten kesken rikastuttavat samalla oman yhdistyksen toimintaa.

Kaunista ja leppoisaa Juhannusta ja kesää teille kaikille!

Liisa
29.4.2022
Hei!!

Pihassani sini-, kelta- ja valkovuokot kukkivat ja ensin tuli västäräkki ja sitten peippo. Rannasta jäät lähteneet ja suurin osa lumistakin.
Vappuaatto huomenna ja sääntöuudistusehdotukset saatu tehtyä niin sähköisesti kyselynä että paperisina liittoon. Ensimmäisen kerran teimme ehdotukset kolmella tasolla koskien liittoa, piiriä että yhdistystä. 
Piirin osalta kevään kokoukset saatu päätökseen ja osa syksynkin tekemisistä suunniteltu valmiiksi, joten voimme odotella Senioriliiton juhlaristeilyä ja kesää.

Hyvää Vappua ja Äitienpäivää kaikille!!

Liisa

17.3.2022

Hei!!

Tämä viikko on ollut säiden puolesta ihanteellinen ulkoilulle. Mieli piristyy heti aamutuimaan. Hanki kantaa, räystäät valuvat vettä ja pajunkissat ovat avautuneet.
Senioriliitossa on käynnissä sääntöuudistus jokaisella tasolla eli liitto, piiri ja yhdistys. Yhdistyksen hallituksella on iso urakka tämän asian äärellä saada mahdollisimman hyvä tulos uudistuksineen tuleville vuosille.
Kevään jokaiselle kuukaudelle olemme saaneet tapaamisen järjestymään ja iloisella mielellä saavutaan tapaamisiin. Viime syksystä tähän asti olemme saaneet uusia jäseniä  5, joista olen tosi onnellinen. 
Piirin kevätkokouksen alussa on koulutus aiheesta "Etsivä seniorityö".
Toukokuussa liitto järjestää 50v-juhlaristeilyn, johon omasta yhdistyksestämme lähtee jäseniä mukaan. 

Kevättä ja pääsiäistä odotellessa!!

Liisa
17.1.2022

Hei!!

Vuosi vaihtunut eikä koronan loppua näy. Kyseltyäni jäseniltämme halukkuudesta kokoontua tammikuun lopulla, sain vastaukseksi että pysytään kotona lisääntyneen helposti leviävän taudin takia. Kevään ohjelman suunnittelu etenee verkkaisesti tämän takia.

Tänään saatu jäsenmaksulaput kaikille lähetettyä kiltalaskutuksen kautta sähköposteihin paria jäsentä lukuunottamatta.

Teamsin käytölle on näinä kokoontumisrajoitteisina aikoina tarvetta, sen käyttö tulee olemaan olennainen osa kokouskulttuuria vastaisuudessakin. Jokaisen yhdistyksen on hyvä hankkia tunnukset ja kokoustaa  teamsin avulla tärkeät asiat nopeasti  hoidettua. Jo pelkästään liiton koulutuksissa säästyy rahaa ja aikaa, kun ei tarvitse matkustella Suomen eri kolkista Helsinkiin tai muille paikkakunnille koulutuksiin.

Terveys edellä ulkoillaan ja tavataan perheitämme, tuttujamme ja käymme asioillamme.

Kevättä kohti ollaan menossa iloisin mielin!!

Liisa
31.12.2021

Hei!

Vuoden viimeisen päivän mietteitä kuluneesta vuodesta. Ylpeänä totean, että olemme saaneet 3 uutta jäsentä syksyn aikana. Olemme liiton jäsenmäärältä pienin toimiva yhdistys. 

Yhdistys teetti esitteen piirin saamalla jäsenjärjestöavustuksella ja sitä on saatavilla kirjastossa ja seurakuntatalolla. Patina tullut kirjastoomme ja tulee myös ensi vuonnakin.

Korona rajoitti alkuvuoden toimintaamme, mutta syksyllä saimme kokoontua joka kuukausi entiseen malliin. Kevät- ja syyskokouksemme saimme pidettyä koronasta huolimatta. Syksyllä vaihdoimme tapaamispaikkamme Lounasravintola Rosanneen ja tämä oli onnistunut valinta, seniorimme ovat silmin nähden virkeämmin osallistuvia.

Tyytyväisenä ja innostuneena katseeni siirtyy ensi vuoden toimintaamme, ohjelma on pientä viilausta vaille valmis. 

Iso tapahtuma on liiton toukokuussa järjestettävä 50-v juhlaristeily. 

Toivon hyvää ja senioriystävällistä ensi vuotta kaikille senioreille!!

Liisa

Hei!! 26.11.2021

Senioripiirimme syyskokous Laukaassa saatiin onnistuneesti kaikilta osin suoritettua. Aloitimme päivän koulutusosiolla, jossa Keskisuomalaisen varapäätoimittaja Inkeri Pasanen luennoi mielipidevaikuttaminen ja mielipidekirjoitukset.Sirpa Teräväinen innosti meitä lisää lehtikirjoituksiin. Oli mielenkiintoinen esitys.

Laukaan kunnanjohtaja Linda Leinonen kertoi oman polkunsa kunnanjohtajakuvioissaan. 

Syyskokous sujui sutjakkaasti niin toiminnan ja talouden osalta kuin henkilövalintojenkin osalta.

Seurakuntatalomme antoi mainiot puitteet kokouksen pidolle. Tilat olivat väljät ja isoista ikkunoista oli ihastuttava silmiä hivelevä näkymä Saravedelle.

Kiitos kaikille päivään osallistujille, teitte päivästä mahtavan.

Laukaan yhdistyksen puheenjohtaja on ikionnellinen ja kiitollinen.

Liisa 


Hei!!

Lokakuu ollut juhlien aikaa. Ensin Senioriliitto täytti 50v 10.10.2021, jota juhlimme Finlandia-talossa ja pari viikkoa myöhemmin Saarijärvellä 22.11.2021 3 yhdistyksen, Karstula, Saarijärvi ja Äänekoski, järjestämää juhlaa liiton 50v merkeissä. Upeat ja mieleenpainuvat juhlat molemmat. Molemmissa juhlissa näkyi piirin jäsenillä liiton myöntämän juhlamitalin. Yhdistyksemme syyskokouksessa tarjottiin liiton syntymäpäivän kunniaksi täytekakkukahvit.

Seuraavaksi Laukaan seniorit hoitavat järjestelyt piirimme syyskokoukseen.

Yhdistyksen esite saatiin tehdyksi ensimmäisen kerran jäsenjärjestöavustuksella.

Oma yhdistys on virkistynyt syksyn aikana ja  olemme myös saaneet kaksi uutta jäsentä, joista saan puheenjohtajana olla iloinen. 


Marraskuun alun  päivän mietteitä

Liisa


11.9.2021

Hei!!

Puheenjohtajan saatua viinimarjat, punaiset ja mustat, mehuiksi, hilloiksi ja hyytelöiksi ajatukset lähtivät miettimään, miten yhdistyksemme voi jatkaa 12 jäsenen voimalla. Päätin pitää kutsut ja niinpä!!

Syyskuun alussa jäsenistöämme sekä muutamia eri yhdistysten jäseniä kokoontui luokseni kahvin ja kuohuviinin merkeissä miettimään yhdistyksemme tulevaisuutta.  Jäsenistömme keski-ikä on 84 v ja uusien jäsenien saaminen on tuottanut meille vaikeuksia. 

Vaihtoehtoja oli 4: yhdistys loppuu kokonaan tai yhdistys loppuu ja halukkaat liittyvät Jyväskylän senioreihin tai liitymme Laukaan kerhona Jyväskylän yhdistykseen tai jatkamme kuten ennenkin omana yhdistyksenä. Aluksi kerho tuntui parhaalta vaihtoehdolta, mutta loppujen lopuksi seuraavassa tapaamisessamme kaikki halusivat jatkaa oman yhdistyksenä. Kaikki olivat helpottuneita. Hymy ja iloisuus puhkesivat jäseniemme kasvoille ja puheliaisuus yltyi sfääreihin.

Piirin suunnitteluseminaarin jälkeen innostuin Stean rahoituksen turvin tekemään yhdistyksellemme esite-lehtisen, jota jaamme mahdollisimman moneen paikkaan yhdistyksemme kiinnostavuuden lisäämiseksi ja uusien jäsenien saamiseksi.

Syksyisen pihapiirin pihlajia marjoineen ihastellessa

Liisa
3.8.2021

Hei!!

Kesäkuu vaihtui heinäkuuksi ja helteet jatkuivat täydellä teholla. Senioreidemme kanssa teimme kesäretken Varjolan suolaisen piirakka- ja salaattiannoksen kautta Kuusan Kanavateatteriin katsomaan "Korkeuskammoa Kuusniemellä". Nauru oli herkässä näytelmän ollessa  tosi hersyvä kaikkine roolisuorituksineen.

Vanhusneuvoston uudeksi kaksivuotiskaudeksi varsinaisen jäsenen ja varahenkilön saaminen ei ole helppo asia pienessä yhdistyksessä.

Katse näin sateisena päivänä siirtyy syksyn tapahtumiin yhdistyksessämme, joka on loppuviilausta vaille valmis. Toivon syksyn innostavan jäseniämme osallistumaan tapahtumiin koronasta huolimatta.

Puheenjohtajan puutarha odottelee aurinkoisia päiviä ilman tosi helteitä, jotta kaikki herukat ja karviaiset saisi poimittua ja säilöttyä mehuiksi, hilloiksi ja hyytelöiksi talven iloksi ystävilleni ja läheisilleni.

Hyvää loppukesää kaikille!!

Liisa27.5.2021

Hei!!

Toukokuun viimeisen viikon torstaina pidimme puheenjohtajan luona pihakahveet, jotka siirrettiin sisälle rankkasateiden alta. Tunnelma oli leppoisa ja iloinen puheensorina täytti ilman kaikkien nauttiessa yhdessäolosta ja kahvin kera oli karjalanpiirakat munavoin kera, tiikerikakku ja mansikkainen kermakakku.   Tästähän olikin helppo siirtyä kesään ja syksyyn.

Muistitehtäviä tehtiin johdantona tulevan kesän ja syksyn ohjelman suunnitteluun.

Ajatus kesän teatteriin menosta kirvoitti kielen kannat ja kolmesta eri vaihtoehdosta päätimme lähteä paikalliseen Kuusan Kanavateatteriin ja sen jälkeen syömään Varjolaan. Syksyn jokaiselle kuukaudelle yhteistuumin saimme kaikkia kiinnostavan ohjelman.

Jäsenmäärämme pienuus huolestutti meitä kaikkia, mutta eivät vielä halunneet lopettaa yhdistystämme.

Iloisin mielin ja hymyssä suin kaikki lähtivät koteihinsa ja puheenjohtaja oli onnellinen kaikkien osallistumisesta suunnitteluun.

Kesää odotellen

Liisa